top of page
  • Writer's pictureEugenie Laurette Nicole

Vranckx-reportage: Revolutie uit de As

Updated: Aug 27, 2021

Voor het programma Vranckx en de Nomaden reizen Eugenie D'Hooghe en Robbe Vandegehuchte naar Libanon enkele weken na de zware explosie in de haven. Ze gaan op stap met enkele spilfiguren van de oktober-revolutie. Ze zijn getuige van kameraadschap, hoopgevende politieke vernieuwing en bruut politiegeweld. Herrijst de Libanese revolutie uit haar as?


Canvas - Vranckx & de Nomaden, zaterdag 10 oktober, 20:47


Over Libanezen wordt gezegd dat het Feniciërs of feniksen zijn. Sinds het losbarsten van de oktober-revolutie een jaar geleden, kreeg de bevolking de ene klap na de andere te verwerken. De ontploffing in de haven, die een groot deel van Beiroet in de as legde, kwam als een mokerslag. De revolutie leek even gesmoord, maar dat was buiten de Libanezen gerekend. “Je vecht of je vertrekt, dat zijn de enige opties”, zo vat Amin het samen.


Bekijk de documentaire hier: https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/vranckx---de-nomaden/2020/vranckx---de-nomaden-s2020-revolutie-uit-de-as/


Eugenie D'Hooghe en Robbe Vandegehuchte zijn in Beiroet voor een Vranckx-reportage met steun van het Fonds Pascal Decroos.


21 views0 comments
bottom of page